Επιτυχής έκθεση ACHEMA στην πόλη Frankfurt am Main – Παρουσίαση του νέου φάσματος προϊόντων

Στην φετινή Achema 2018 στην πόλη Frankfurt am Main, η Nabertherm εμφανίστηκε για άλλη μια φορά προοδευτικά, στον τομέα της τεχνολογίας εργαστηρίου και αναλύσεων. Πάρα πολλοί πελάτες ήλθαν στο περίπτερο μας και ενημερώθηκαν για τους πλέον σύγχρονους εργαστηριακούς και βιομηχανικούς φούρνους.

Η Nabertherm αναπτύσσει συνεχώς όχι μόνον τη διαθέσιμη γκάμα, αλλά εργάζεται επίσης σταθερά σε νέες ομάδες προϊόντων. Έτσι παρουσιάστηκε φέτος για πρώτη φορά, μια ομάδα συμπαγών και σε ελκυστική τιμή φούρνων μούφας (Muffelöfen), για μια μέγιστη θερμοκρασία 1400 °C. Οι γνωστοί φούρνοι υψηλής θερμοκρασίας με θέρμανση SiC, διευρύνθηκαν κατά ένα μεγαλύτερο μοντέλο περιεχομένου 16 λίτρων. Σαν άλλη μια καινοτομία, παρουσιάστηκε ένας συμπαγής ξηραντήρας με έναν όγκο 30 λίτρων, που συμπληρώνει προς τα κάτω την ομάδα προϊόντων TR. Ένα ιδιαίτερο σημείο ενδιαφέροντος αποτελούν οι νέοι φούρνοι αποτέφρωσης της σειράς κατασκευής L..BO. Οι φούρνοι αυτοί διαθέτουν μια ενσωματωμένη μετάκαυση, προκειμένου να κατακαίουν εκ των υστέρων και να καθαρίζουν άμεσα, τα προκύπτοντα κατά τη διαδικασία οργανικά καυσαέρια.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στην έκθεση βρισκόταν επίσης συνεχώς το γεγονός, ότι η Nabertherm χρησιμοποιεί στην κατασκευή των φούρνων αποκλειστικά μονωτικά υλικά, τα οποία δεν ταξινομούνται ως καρκινογόνα, σύμφωνα με τους Τεχνικούς Κανονισμούς για τις Επικίνδυνες Ουσίες 905 (TRGS 905) κατηγορία 1 ή 2. Η αλλαγή αυτή της γκάμας τέθηκε ήδη πριν από δύο έτη σε εφαρμογή. Έτσι η Nabertherm εξακολουθεί και σήμερα, να διαδραματίζει ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό ρόλο στην κατασκευή φούρνων.

Όλες οι καινοτομίες παρουσιάζονται με σαφήνεια στο νέο κατάλογο εργαστηρίου.