Sikeres vásári részvétel ACHEMA (Frankfurt), Le Bourget (Párizs), GIFA (Düsseldorf) Az új termékkollekciók bemutatása

ACHEMA

A NABERTHERM első alkalommal képviseltette magát a laborkemencék új kollekciójával a Frankfurtban megrendezett ACHEMA nemzetközi laboratóriumi kiállításon. Az egyes kemencecsaládokat a vonzó kialakításuk mellett az iránymutató műszaki innováció is jellemzi.

A vásáron elsőként mutattuk be szélesebb közönségnek az új vezérlőgenerációt, amelyet a könnyű kezelhetőség, a modern dokumentációs lehetőségek, a többnyelvű kijelző és számos egyéb műszaki újítás fémjelez.

További információt a laboratóriumi katalógusunkban talál.

 

Le Bourget

Az idei vásár egyik központi témája az ún. „additív gyártás” (additive manufacturing) volt, amely a repülőgép-ipari alkatrészek kis szériás gyártására alkalmas eljárás. A Nabertherm többek között modern lehetőségeket mutatott be a műanyagból, alumíniumból, titánból vagy acélból készült nyomtatott alkatrészek feszültségmentesítő izzítására, valamint kikeményítésére.

A kamrás szárítók mellett bizonyos folyamatok pl. argon- vagy nitrogénatmoszférában történő lejátszatásához költséghatékony alternatívát jelentenek az egyszerű gázosítószekrények a gáztömör retortakemencékkel szemben. Magától értetődő módon a Nabertherm technológiai szempontból komoly követelményeknek megfelelő kemencéket is kínál a védőgázban vagy reakciógázban, illetve vákuumban végrehajtandó műveletekhez.

Akárcsak a termékkollekció sok más kemencéje, ezek a kemencék is kialakíthatók az AMS 2750E hőmérséklet-mérési szabvány szerint, ezáltal a repülőgép-ipari megrendelők számára megfelelők, akik komoly elvárásokat támasztanak a folyamatfelügyelettel és a dokumentációval szemben.

További információt a termikus folyamattechnikai katalógusunkban talál.

 

GIFA

Az olvasztáshoz, kimagozáshoz, fémek hőkezeléséhez és szárításhoz használható kemencék kollekciója mellett a Nabertherm ezen a vásáron mutatta be első alkalommal az NBCL modellszériát.

Az NBCL sorozat kamrás kemencéi alkatrészek termikus tisztításához használhatók, így például villanymotorokhoz, acél alkatrészek lakkozott felületeihez, műanyagfröccsöntő gépek fúvókáihoz vagy öntött alkatrészek kimagozásához. Ezek a kemencék gázfűtésűek, és ugyancsak gázfűtésű beépített termikus utóégéssel rendelkeznek. A kemencében uralkodó, előre beállított oxigénszegény, ill. redukáló légkörnek köszönhetően hatékonyan elkerülhető a munkadarab helyi öngyulladása, ezáltal megakadályozható a túl magas hőmérséklet miatt bekövetkező károsodást. A keletkező égésgázok a kemencetérből a termikus utóégetőbe kerülnek, ahol az utóégetésnek köszönhetően – az égésgázok fajtájától függően – akár maradványok nélküli átalakítás is lehetséges.

További információt az öntészeti katalógusunkban talál.