Folyamatos kemencék a hidrogén alatti hőkezeléshez

A fix ciklusidőkkel folyamatosan végbemenő folyamatokhoz, ilyen például az előmelegítés, öregítés, megeresztés vagy izzítás, az átmenő kemencék a megfelelő választás. A kemence formatervezése a kért áthaladási teljesítménytől, a hőkezelés folyamatkövetelményeitől, például folyamat-hőmérséklet, folyamat-atmoszférától és a kért ütemidőtől függ.

A kis alkatrészek nagy darabszámban való hőkezeléséhez védő- vagy reakciógáz-atmoszférában, például a forrasztás, keményítés vagy izzítás, folyamatosan működő kemencéket kínálunk.

Gáztömör retorta használatával a kemencében ellenőrzött védőgáz-atmoszférák jönnek létre. Ha termékgázt, hidrogént vagy hasadási gázt használnak, akkor a kemencét megfelelő biztonságtechnikával szereljük fel.

A szállítórendszer kiválasztásánál az olyan tényezők játszanak szerepet, mint pl. max. munkahőmérséklet, terhelés, a charge geometriája. Általános szállítószalagok a csuklós szállítószalagok vagy a fémszalagok is. A huzalok vagy szalagok izzításához a huzal- és szalagmódszerű lágyító kemencéket használják, amelyeknél a charge a kemence előtt le- és a kemence után feltekerésre kerülnek, és a program így húzza át őket a kemencén.

Az alkatrészek gyorsabb lehűlése érdekében közvetlenül a fűtőfelülethez vízhűtésű kettős burkolat kerül felszerelelésre, amelynek hosszát a kivételi hőmérsékletettel szemben támasztott követelmény határozza meg.

Nézze meg ehhez a termékvideonkat.